Povezite se

Vijesti

Otvoren 6. Kongres sudskih vještaka i procjenitelja s međunarodnim sudjelovanjem

Objavljeno

-

Danas je u hotelu Panorama, a u organizaciji Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja otvoren dvodnevni 6. Kongres sudskih vještaka i procjenitelja s međunarodnim sudjelovanjem.

Kongres je organiziran kako bi doprinio što učinkovitijoj razmjeni stručnih mišljenja predstavnika zakonodavne i sudbene vlasti, a nazočne je pozdravila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić.
Istaknula je da je veliki broj sudskih vještaka i procjenitelja uključen u suradnju s Gradom Zagrebom na temelju mjerodavnih odredbi Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina i pripadnih pravilnika.
Procjeniteljska djelatnost i procjenitelji su za nas iz Grada od posebnog interesa jer smo upućeni jedni na druge, a probleme svakog sugrađanina i svih institucija možemo i trebamo rješavati zajedno, rekla je. 
Skup ujedno promovira Grad jer organiziranjem ovakvih skupova utječemo na percepciju Zagreba i njegove uspješnosti kao glavnog grada, zaključila je. 

Nametnuli smo se kao država koja radi najveće skupove vještaka u Europi. Imamo 550 prijavljenih, 70 predavača i 30 gostiju. Ponosna sam na veliki broj prijavljenih i na ukazano povjerenje našemu Društvu koje se trudi pratiti sve aktualnosti i pružati pouzdane informacije, kazala je predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja Melita Bestvina. 

Državni tajnik Kristian Turkalj zahvalio je organizatorima na pozivu da Ministarstvo pravosuđa  na Kongresu sudjeluje s temom o modernizaciji pravosuđa, a predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda RH i predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Damir Kontrec je izrazio  nadu da će se vještaci i procjenitelji uspjeti izboriti za bolje uvjete rada. 

Nastavi pregledavati
Reklame

Crna Kronika

Dvoje izbodeno u sukobu u ugostiteljskom objektu na Savskoj

Published

on

PU Zagrebačka izvijestila je da je oko 18.30 došlo do sukoba tri osobe u jednom ugostiteljskom objektu na Savskoj cesti u Zagrebu.

Iz policije su priopćili da je oko 18.30 došlo do sukoba između tri osobe.

U tom sukobu dvije su osobe ozlijeđene oštrim predmetom. Kako se doznaje, prevezene su u bolnicu.

Očevid je u tijeku.

Uskoro opširnije.

Ucitavanje vijesti

EU

Orban: Mađarska je naučila da se ne mora svidjeti “umornoj briselskoj eliti”

Published

on

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u nedjelju u obraćanju naciji kako je Budimpešta naučila da se ne mora svidjeti “umornoj briselskoj eliti”, ističući da je Mađarska budućnost Europe.

“U posljednjih deset godina naučili smo da Europa nije u Bruxellesu”, rekao je premijer, a prenijela mađarska novinska agencija MTI. “Europa smo mi i mi se ne moramo svidjeti umornoj briselskoj eliti… U prošlosti smo mislili da je Europa naša budućnost ali danas znamo da smo mi budućnost Europe”.

Orban je već dulje vrijeme u sukobu s Bruxellesom, te napada i EU i Europsku pučku stranku (EPP) u kojoj je njegova stranka Fidesz suspendirana.

“Imamo problema s EU i ti problemi proizlaze iz različitog pristupa kako izgraditi Europu”, rekao je Orban na konferenciji europske krajnje desnice početkom veljače u Rimu. 

Europski parlament je ove godine kritizirao Mađarsku zbog nazadovanja pravne države u toj zemlji.

Orbanova stranka Fidesz je od ožujka 2019. suspendirana u Europskoj pučkoj stranci (EPP). Ove godine suspenzija je produljena.

Orban je u nedjelju također izrazio zadovoljstvo što je Mađarska našla “zajedničke temelje” sa susjednim zemljama, Hrvatskom, Slovačkom, Slovenijom i Srbijom i u poziciji je s njima ući u širu suradnju i stvarati saveze.

“Povijest je ponovno dala narodima središnje Europe šansu da izgrade novi savez utemeljen na njihovim vlastitim nacionalnim interesima, koji bi nam omogućio da se branimo od prijetnji i s istoka i sa zapada”, kazao je mađarski šef vlade.

On je istaknuo da činjenice pokazuju da posljednja dekada predstavlja najuspješnijih deset godina u posljednjih sto godina mađarske povijesti.

“Naša zemlja zna da Mađarska dolazi prva”, kazao je Orban.

Rekao je i da su “prava nasilnih kriminalaca postala važnija donositeljima odluka od prava građana koji poštuju zakon”.

“Oni su spremni braniti počinitelje umjesto žrtava”, kazao je. “Taj opasni fenomen je sada stigao i od Mađarske i mi smo u ozbiljnim raspravama i međunarodnim sporovima”.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Premijer Plenković bi predsjednici uredio Visoku i primio je natrag u HDZ

Published

on

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da je vlada spremna bivšoj predsjednici urediti ured u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude željela, “sa zadovoljstvom” primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na ured na teret državnog proračuna nakon što joj 18. veljače istekne petogodišnji mandat.

U predsjednički ured na Pantovčaku uselit će se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobijedio u drugom krugu izbora u siječnju.

“Vlada će prema zakonu osigurati odgovarajući prostor predsjednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije”, izjavio je Plenković novinarima u Muenchenu.

Predsjednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsjednica.

“To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom”, rekao je Plenković koji je u Muenchenu sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije