OTOČAC Branislav Šutić najavio izlazak Otočca iz LAG-a Frankopan i pripajanje uspješnom LAG-u Lika

Danas je u prostorijama HDZ-a Otočac predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Otočca dr.sc. Branislav Šutić održao konferenciju za novinare na kojoj se između ostalog osvrnuo na odluku Stjepana Kostelca koji je 2013. godine izdvojio Grad Otočac iz LAG-a Lika iz Ličko- senjske županije u Lag Frankopan u Karlovačkoj županiji. Ta se odluka kako je naveo pokazala lošom jer osim što je njegov zamjenik Nenad Janković dobio funkciju predsjednika LAG-a Frankopan, Otočac nije dobio ništa jer je grad koji je povukao najmanje sredstava iz EU fondova od svih lokalnih jedinica u okruženju te istaknuo:

“Kao predsjednik HDZ-a koji sa koalicijskim partnerima čini većinu u Gradskom vijeću ćemo na temelju loših rezultata koji su ostvareni u drugoj županiji na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti izvanredna i vrlo skoro donijeti odluku o izlasku iz LAG-a Frankopan iz Ogulina i vraćanje Grada Otočca u LAG Lika. LAG Lika je među najboljim po rezultatima u povlačenju sredstava u Republici Hrvatskoj, povukao je ogromna sredstva iz europskih fondova; susjedne općine, Brinje, Vrhovine, Grad Senj i Gospić su kroz LAG Lika povukli velika sredstva a Otočac je drugi grad po veličini u Županiji i tako očekujem da ćemo participirati sa što više sredstava iz EU fondova.
Očekujem pomoć svih u županiji da nam pomognu da Otočac ne bude grad sa najmanje povučenih sredstava neovisno o političkom opredjeljenju, važan je napredak Otočca.”

N/L