Osvjetljavanjem fontana ružičastom bojom započet će kampanja Udruge P.I.N.K. LIFE „Sačuvajmo zdrave dojke”“

Treću godinu za redom osvjetljavanjem fontana Udruga P.I.N.K. life najavljuje pokretanje javnozdravstvene kampanje koja za cilj ima informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki.

U srijedu, 10. listopada 2018. u 19.15 sati zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske Bratske Zajednice, treću godinu za redom u listopadu, zasjati će ružičastom bojom. Način je to na koji Udruga P.I.N.K. life – Pogled iz novog kuta, sada već tradicionalno, započinje obilježavanje aktivnosti u mjesecu listopadu, ružičastom mjesecu posvećenom borbi protiv raka dojke. Osvjetljavanje fontana ujedno je i početak javnozdravstvene kampanje „Sačuvajmo zdrave dojke“ Udruge P.I.N.K. life te najava istoimenog događanja koje će se sljedeće subote, 13. listopada 2018. s početkom u 10 sati održati u Zagrebu na Zrinjevcu i Cvjetnom trgu.

„Sačuvajmo zdrave dojke” je javnozdrastvena kampanja koja obilježava Europski Dan zdrave dojke. Kampanja se održava u suradnji s Adria Media Zagreb, a samom akcijom upozoravamo na globalni problem karcinoma dojke. Zadnje statistike pokazuju da u Hrvatskoj obolijeva 2748 osoba, a umire 853. U usporedbi sa predhodnom statistikom broj umrlih je u padu. Akcijom želimo potaknuti na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima, potaknuti žene da se brinu o svome zdravlju, da ne čekaju i da svoj pregled dogovore već danas, te se zalažemo za bolju palijativnu skrb u Republici Hrvatskoj“, objašnjava Nives Moric, predsjednica udruge P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta.

Cilj kampanje je informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki. S tim ciljem, sljedeće će se subote, 13. listopada, na Cvjetnom trgu održati revija koju će nositi žene oboljele od raka dojke i javne osobe. Reviji će prethoditi ružičasta povorka u kojoj će hodati brojni građani, prijatelji i suradnici Udruge P.I.N.K. Life te motoristi iz kluba HOG Pleter Chapter Croatia koji će na motorima imati ružičaste vrpce. Tim događanjem udruga P.I.N.K life obilježit će europski dan zdravih dojki te upozoriti na iznimnu važnost preventivnih samopregleda dojki.

Udruga Pogled iz novog kuta – P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.

Kampanja se odvija pod nazivom P.I.N.K. life – „Sačuvajmo zdrave dojke“, uz potporu Adria Medie te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva, Gradske skupštine Grada Zagreba te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.