Osvjetljavanjem fontana ružičastom bojom počela kampanja Udruge “Pink Life”

Zagreb, 09.10.2019 - Kampanja "Sačuvajmo zdrave dojke" Udruge P.I.N.K. Life ispred fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Na fotografiji članovi udruge P.I.N.K. Life. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Projekcijom ružičastih simbola na vodoskok fontane Udruga “Pink Life” najavila je početak kampanje prevencije i borbe protiv karcinoma dojki.

Najavljujemo za subotu 12. listopada 2019. javno zdravstvenu manifestaciju „Sačuvajmo zdrave dojke“ u parku Zrinjevac i na Cvjetnom trgu u Zagrebu od 10 do 14 sati u organizaciji udruge Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. – life). 

Zagreb, 09.10.2019 – Kampanja “Sačuvajmo zdrave dojke” Udruge P.I.N.K. Life ispred fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Podsjetimo, “Sačuvajmo zdrave dojke” je javno zdravstvena manifestacija kojom se obilježava Europski Dan zdrave dojke. Manifestacijom se želi upozoriti na globalni problem karcinoma dojke. Posljednje statistike pokazuju da je u Hrvatskoj oboljelo 2777 osoba od raka dojke i to 2735 žena i 42 muškarca (Izvor: HZJZ, Registar za rak RH, Incidencija raka u Hrvatskoj 2016. godine, Bilten br. 41, 2019.), a umrlo 789 osoba (izvor: HZJZ, Izvješće o umrlim osobama u RH u 2018.) U usporedbi s prethodnom statistikom broj umrlih od raka dojke u Hrvatskoj je već petu godinu u padu.

Predsjednica udruge P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta Nives Morić kaže:

“Akcijom želimo potaknuti na usvajanje zdravih životnih navika te na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima. Želimo potaknuti žene, a i muškarce da se brinu o svome zdravlju, da svoj pregled dogovore već danas, te se zalažemo za bolju palijativnu skrb u Republici Hrvatskoj“.

Inače, cilj ove javno zdravstvene manifestacije je jačanje svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih navika te redovitih pregleda i samopregleda dojki. 

Zagreb, 09.10.2019 – Kampanja “Sačuvajmo zdrave dojke” Udruge P.I.N.K. Life ispred fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. – life) osnovana je 2016. godine sa sjedištem u Zagrebu. Udruga svojim radom nastoji poboljšati kvalitetu života osobama koje boluju od malignih bolesti, osobama starije životne dobi i djeci bez adekvatne roditeljske skrbi.

Nacionalno/D.P.