Osumnjičenik za ubojstvo u Strugama uhićen nakon pronalaska noža s tragovima DNK

Zagrebačka policija u kući pronašla dva mrtva tijela, sumnja na nasilnu smrt

Osumnjičenik za dvostruko ubojstvo u zagrebačkom naselju Struge uhićen je, kako se neslužbeno doznaje, nakon što je policija pronašla tragove DNK na nožu s kojim vjeruju da je počinjen brutalan zločin.

Jutarnji list objavio je da su na nožu pronađenom nakon višesatnog prekopavanja kontejnera za smeće nedaleko mjesta zločina pronađeni biološki tragovi, odnosno krv s DNK profilom žrtava, ali navodno i uhićenog sumnjivca Damira Minkovića.

Osumnjičeni je uhićen u utorak ujutro na graničnom prijelazu Bajakovo na putu iz Beograda gdje je navodno otišao na dan ubojstva.

U zagrebačkom naselju Struge u subotu prijepodne pronađena su mrtva tijela ubijene 77-godišnje Marica Minković i njenog posinka 51-godišnjeg Siniše Minković. Naknadno se neslužbeno doznalo da policija traga za rođakom ubijenih koji se nalazio u Srbiji.

Navodno je riječ o nećaku ubijene Marice koji je otprije poznat policiji i sudstvu zbog pljačke zlatnine vrijedne tri milijuna kuna iz zagrebačke poslovnice Zlatarne Celje koju je počinio 2010. s još trojicom muškaraca. Za to kazneno djelo odslužio je šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Mediji su nagađali da bi motiv ubojstva mogao biti ušteđevina koju je ubijena Marica Minković imala od pokojnog supruga te novac od prodaje obiteljske kuće na Kajzerici.