Ostojić: “SDP klizi nizbrdo, imamo ozbiljno podijeljenu stranku”

N1

Saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić gostujući u N1 studiju uživo komentirao je nezavidno stanje u svojoj stranci.

“U HDZ-u su savršeno zadovoljni ovakvim SDP-om, ali mi članovi nismo. Ovakav HDZ nije zaslužio da vodi zemlju, a SDP nema snagu da ga sruši”, kazao je Ostojić.

“SDP klizi nizbrdo, imamo ozbiljno podijeljenu stranku”, dodao je i naveo kako do sada u stranci nije bila praksa da se izbacuju neistomišljenici.

“Ovo je trenutak kada SDP mora prekinuti agoniju”, poručuje.

Loše stanje u SDP-u, upozorio je, nije smao loše za stranku nego i za društvo:” SDP je kriv jer nema otpora konzervativnoj revoluciji koja se ovog trenutka odvija u društvu.”

Ostojić je mišljenja da SDP može vratiti snagu samo ako kormilo stranke Bernardić prepusti nekom drugom. Nije protiv opcije da se s izborom novog predsjednika biraju i drugi ljudi u tijelima stranke.

“Preduvjet svega je odlazak Bernardića, ali ne skidanjem glave s mjesta predsjednika na kojem se nije snašao. Prema Statutu, SDP treba preuzeti Komadina i raspisati izbore”, objašnjava proceduru.

Kaže da Bernardić ima dvije mogućnosti; da ode ili da ostane i tako” uništi stranku i pomete ikone SDP-a”.

Kritizirao je i bliske Bernardićeve suradnike koji ga, kaže, krivo savjetuju: “Nije poanta priče da se treba obračunati s “pobunjenicima”. Ako želim boju stranku, nitko mi ne može reći da sam pobunjenik”, zaključuje.