Ostojić: Krstičevićeva odgovornost je sasvim izvjesna i jasna

N1

SDP-ov zastupnik Ranko Ostojić u utorak je, upitan za novi e-mail koji je u postupku nabave zrakoplova F-16 Barak stigao pomoćniku ministra obrane, ustrajao na na odgovornosti ministra obrane Damira Krstičevića.

“Neću špekulirati, po meni, odgovornost ministra Krsitčevića ovdje je sasvim izvjesna i jasna”, izjavio je Ostojić upitan može li se u tom slučaju dogoditi da pomoćnik ministra bude “žrtvovan”, odnosno da on bude smijenjen, a ministar ostane.

To je jasno rečeno na konferenciji  za novinare predsjednika SDP-a Davora Bernardića, nemate pravo doći u situaciju da, ili ne znate, ili ako znate to zanemarite. To je tarljavo i to ne očekujete, u najmanju ruku, od ministra obrane, rekao je Ostojić novinarima nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Kod političara je, naglasio je, vrlo važno da ne smiju lagati ni kad se radi o malim poslovima.

Portal Index objavio je dva maila upućena iz američkog veleposlanstva u MORH, u kojima pomoćnika ministra obrane Amerikanci upozoravaju da Izrael nema odobrenje za prodaju aviona F-16 Barak Hrvatskoj, te da ga moguće neće ni dobiti.