Ostali bez 6,4 milijuna kuna zbog propusta u nabavi udžbenika

U jeku štrajka i traženju većih koeficijenata za učitelje i profesore Hrvatska će iz proračuna, uz sva dosadašnja davanja, morati izdvojiti još dodatnih 6,44 milijuna kuna, piše u četvrtak Večernji list, pojašnjavajući da je riječ o propustima učinjenima u procesu javne nabave udžbenika.

Iznos je to neprihvatljivih troškova koje je nadležna agencija DEFCO, u Hrvatskoj zadužena za učinkovito upravljanje sredstvima Europskog socijalnog fonda, odbila financirati, navodi dnevnik.

Drugim riječima, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u prvom zahtjevu za financijsku nadoknadu europskog novca za “Školu za život”, točnije za dio projekta koji je nosio naziv “Podrška provedbi cjelovite kurikularne reforme (CKR)”, ostala je bez 25 posto europskog novca.

Taj će se iznos morati nadoknaditi iz proračuna. Naime, u Ministarstvu obrazovanja, a sve zbog “Škole za život” predali su prvi zahtjev za nadoknadu sredstava za razdoblje od 1. ožujka do 31. prosinca 2018. godine u kojem je iz fondova EU potraživano 25 milijuna kuna, ističe Večernji list.

Iako Hrvatskoj još službeno nije refundirano, europskoj agenc