Osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta- Škoro očekuje Penavu

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je u nedjelju, uoči osnivačke skupštine županijske podružnice u Vukovaru, istaknuo da je na parlamentarnim izborima DP najbolji rezultat ostvario u tom gradu i županiji, te kako očekuje i da Ivan Penava postane članom Domovinskog pokreta.

Za predsjednika Vukovarsko-srijemske županijske podružnice izabran je Stipo Mlinarić, saborski zastupnik.

U izjavi novinarima predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je rekao da su obećali kako će do kraja godine stvoriti pretpostavke za utemeljenje svih podružnica u Hrvatskoj, u 20 županija i u gradu Zagrebu.

“Danas utemeljujemo posljednju, 21. i to u našem Vukovaru“, rekao je Škoro.

Podsjetio je da je u Vukovaru, Vukovarsko-srijemskoj županiji i uopće u ovome dijelu Hrvatske, Domovinski pokret na posljednjim parlamentarnim izborima ostvario najbolji rezultat te su i očekivanja od danas osnovane podružnice vrlo velika.

„Angažirali smo prekrasne ljude koji su pristali surađivati s Domovinskom pokretom i ponosni smo na činjenicu da je naš saborski zastupnik i ratni heroj Vukovara Stipo Mlinarić istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika“, naglasio je Škoro.

„Čast mi je biti predsjednikom podružnice u svojem rodnom gradu, u gradu u kojem sam se borio 1991. godine, a u kojem ćemo se boriti 2021. godine na svibanjskim izborima za Vukovar i sve druge vukovarsko-srijemske gradove i općine“, izjavo je novoizabrani predsjednik Mlinarić, jedini kandidat za predsjednika podružnice.

Na novinarsko pitanje o daljnjim planovima za stranku, Škoro je rekao da je u zadnjih devet mjeseci stranka utemeljena, da je ostvarila 16 saborskih mandata i u stotinjak dana utemeljila 150 temeljnih ogranaka kao i 21 podružnicu.

„Sada treba upogoniti sustav sa više od 8.500 ljudi puno, a u sljedećem razdoblju u podružnicama i temeljnim ograncima osnivat će se odbori koji bi prepoznavali lokalne probleme i očitovali se prema središnjici“, rekao je Škoro.

Izrazio je očekivanja da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić kao i nekadašnji HDZ-ovi vijećnici i drugi koji su istupili iz te stranke postanu članovi Domovinskog pokreta no za sada djeluju kao neovisni.