Osnovana druga Crvena jabuka: Svirat će samo pjesme snimljene do 1991.

Logo

Vijest da je bivši bubnjar Crvene jabuke Darko Jelčić Cunja osnovao novi bend, nazvan Cunja Crvena jabuka, danas je iznenadila brojne fanove tog benda. Ponovno se priča o raskolu unutar benda, no činjenica je da je do raskola došlo još 2017. godine, kad je Jelčić napustio bend i javno progovorio o tome.

Cunja je otkrio detalje o svom novom bendu te progovorio o razlozima zbog kojih se odlučio na ovaj projekt.

“Nakon što sam de facto otjeran iz svog benda Crvena jabuka, javile su mi se tisuće ljudi. Izražavali su svoje zgražanje i nevjericu nad tim događajem. Zajednički nazivnik svih tih tisuća poruka je bio to da Crvena jabuka ne pripada samo Žeri nego i meni. Bilo je tu negativnih kritika na Žerino pjevanje, na njegovo koncertno i javno ponašanje. Potom je ta energija podrške rasla u meni, a i u mom bendu te dovela do toga da smo prije par mjeseci krenuli s uvježbavanjem materijala”, priča Cunja za Index.

Imaju, kaže, samo jedan cilj.

“Mi kao bend Cunja Crvena jabuka imamo samo jedan cilj koji želimo postići na našim budućim koncertnim nastupima, a to je da se pjesme Crvene jabuke u budućnosti dostojnije i ljepše predstavljaju publici u scensko-dramaturškom te aranžmanskom i pjevačkom smislu. Ja to smatram dugom prema publici Crvene jabuke, a pogotovo prema dvojici genija koji su izmislili Crvenu jabuku, Zlatku Arslanagiću i pokojnom Draženu Ričlu. Sa svojim bendom sam tome posvećen do kraja”, objašnjava.

S novim bendom svirat će pjesme Crvene jabuka s albuma koji su snimljeni do kraja 1991. godine. “To i jesu pjesme koje su obilježile Crvenu jabuku kao jedan od najuspješnijih bendova”, smatra, piše N1.