Osječki HSS i HSP negoduju zbog izostanka minute šutnje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Svečana sjednica gradskog Vijeća grada Osijeka povodom Dana grada. foto HINA/ Tomislav PAVLEK

Osječke gradske organizacije HSS-a i HSP-a u nedjelju su izrazile nezadovoljstvo propustom na nedavnoj svečanoj sjednici osječkog Gradskog vijeća, u povodu dana grada, kada je, kako navode, izostala minuta šutnje za poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

U priopćenju za javnost HSS proziva Gradsku upravu i gradske vijećnike jer nisu smatrali potrebnim, “u okviru svog ushićenja što se Vlada RH u petak udostojila formalno održati sjednicu u Osijeku, protokolarno, ako ne drukčije, na taj svečani dan, minutom šutnje odati počast svim poginulim braniteljima i civilima”.

Smatraju kako su na svečanoj sjednici gradske vlasti trebale pokazati minimum poštovanja prema žrtvama Domovinskog rata i njihovim obiteljima te kako je najmanje što poslije svega mogu učiniti jeste ispričati se, s obzirom da u HSS-u ne očekuju da će zbog toga podnositi ostavke.

Osječki HSP u priopćenju za javnost navodi kako se, unatoč medijski prezentiranom velikom uspjehu u smislu “darova“ koje je u petak donijela Vlada RH iz Zagreba, na samoj sjednici namjerno ili nenamjerno dogodila velika blamaža jer je u protokolu propušteno minutom šutnje odati počast svima koji su položili život za Hrvatsku i za grad Osijek.

“Želimo vjerovati da se ovaj veliki propust dogodio nenamjerno i da nema neku drugu pozadinu. Smatramo svojom dužnošću reagirati na ovu blamažu, upozoriti gradonačelnika Ivana Vrkića na ovaj propust kako se isti ili sličan na nekim budućim obljetnicama grada Osijeka više nikada ne bi dogodio”, ističu u osječkom HSP-u. (H)