Osječki HDZ predstavio stručne odbore koji će pratiti rad Gradske uprave

Osječki Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) osnovao je 11 stručnih odbora, koji će pratiti rad osječke gradske Uprave i nuditi konstruktivna rješenja i projekte, ali ne radi se o stvaranju gradske ‘vlade u sjeni’, već o strateškom promišljanju razvoja, izvijestili su u subotu čelnici osječkog i županijskog HDZ-a.

Predsjednik osječke organizacije HDZ-a Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare da su u stručnim odborima dokazani stručnjaci u raznim segmentima života, poput zdravstva, školstva, gospodarstva, socijalne zaštite, urbanizma, EU fondova i drugih područja. Naglasio je da HDZ ne želi biti puki promatrač, već želi konstruktivnom kritikom pridonijeti razvoju Osijeka.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić rekao je da se kroz Vladin projekt “Slavonija, Baranja i Srijem” upravo za najveću slavonsku županiju i Osijek kao njeno središte, otvaraju mogućnosti intenzivnog razvoja, koje će HDZ putem vijećnika u Gradskom vijeću itekako poticati.

Radić je kazao da će koristit sve potencijale te nastojati osigurati Osijeku sve ono što mu današnja gradska uprava ne daje, neovisno o tomu, dodao je, “što smo sigurni kako će oni, kao i u nizu dosadašnjih slučajeva, kada su projekte koje smo izlobirali i osigurali Osijeku predstavili kao svoje, to činiti i dalje. Naš je cilj raditi na dobrobit građana Osijeka i uvjereni smo da će to građani prepoznati“, rekao je.

Anušić je ocijenio da osnivanje ovih odbora, tri godine prije lokalnih izbora, pokazuje kako HDZ strateški razmišlja i ne želi čekati vrijeme neposredno prije izbora, pa tek onda ukazivati na probleme.

Na pitanje novinara stvara li osječki HDZ na ovaj način gradsku vladu u sjeni, Anušić je rekao kako nije riječ o vladi u sjeni, već je to ozbiljan pristup politici i političkom djelovanju stranke, a krajnji je cilj da na slijedećim lokalnim izborima HDZ dobije potporu  Osiječana.

Najavio je kako će voditelji novoosnovanih odbora uskoro predstaviti projekte, iz svojih područja rada. (Hina)