Osijek: Napadaču na djecu određen jednomjesečni istražni zatvor

Zbog sumnje da je u ponedjeljak u Baranji pokušao usmrtiti dvoje djece od 11 godina, sudac istrage osječkog Županijskog suda u utorak je odredio jednomjesečni istražni zatvor 49-godišnjem osumnjičeniku, izvijestio je Sud.

Osumnjičenika se tereti da je 17. kolovoza, u baranjskim mjestima Darda i Mece, oštrim predmetom napao i ozlijedio dvoje 11-godišnje djece, kojima je pružena liječnička pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Nakon uhićenja i ispitivanja u osječkom Županijskom državnom odvjetništvu 49-godišnji napadač priveden je na osječki Sud, gdje je, iz priložene dokumentacije, utvrđena osnovana sumnja u počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva dvoje 11-godišnje djece, za koja je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

Sud je utvrdio postojanje posebnih uvjeta za određivanje istražnog zatvora zbog bojazni da bi okrivljenik na slobodi mogao ponoviti isto ili slično kazneno djelo, zbog okolnosti da su žrtve nemoćna djeca, te stoga jer su okolnosti počinjenja posebno teške, zbog kojih je istražni zatvor i po ovom osnovu nužan radi neometanog odvijanja postupka, priopćeno je s osječkog Županijskog suda.