Osijek: I dalje potraga za razbojnicima koji su ranili dvojicu zaštitara

Zagreb, 18.04.2008 - Na zagrebačkoj Peščenici naoružani razbojnik jutros je u zagrebačkom naselju Peščenica opljačkao zaštitare tvrtke Sokol Marić pri čemu je došlo i do pucnjave, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Prema prvim informacijama, razbojstvo nad trojicom zaštitara na Trgu Stjepana Konzula na kojemu se nalazi i poslovnica Zagrebačke banke počinio je razbojnik naoružan pištoljem i s kapom na glavi kojega je u blizini u automobilu čekao pomagač. Na slici pripadnici policije tijekom očevida. foto FaH/ Dario GRZELJ

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara koji su u kombiju prevozili novac, koje su ranili te opljačkali zasad neutvrđenu količinu novca.

 Iz policije su u utorak izvijestili kako se oružani napad na vozilo zaštitarske tvrtke dogodio jučer nešto prije 15 sati, na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin kod Osijeka.

 Nakon pljačke razbojnici su pobjegli u nepoznatom smjeru.

 Na tom području i dalje su pripadnici Interventne te temeljne i prometne policije koji detaljno pretražuju teren, a cijelo je područje osigurano i građani mogu biti mirni, rekao je glasnogovornik osječko-baranjske policije Zoran Kon.

 Iz ove policijske uprave pozivaju građane da, ako primijete neku sumnjivu osobu, istoj ne prilaze, već o tome obavijeste policiju.

 U osječkom KBC-u kažu kako je jedan od ranjenih zaštitara nakon liječničke obrade pušten na kućnu njegu, dok je drugi hospitaliziran na Odjelu za traumatologiju te se nalazi izvan životne opasnosti.