Organizator Ivandanja u Medku obećao da neće biti četnikovanja

Izvor: Youtube

Nekolicina hrvatskih medija nije najbolje reagirala na proslavu Ivanjdana u Medaku koju će uveličati beogradski KUD Krajina.

Na to su se, pak, osvrnuli srpski mediji koji podsjećaju da je „u Hrvatskoj posljednjih dana intenzivirana medijska hajka povodom proslave Ivanjdana u Medaku kod Gospića”:

„Manifestacija koja bi se trebala održati 7. srpnja u dvorištu lokalne crkve, više hrvatskih portala je već nazvala ‘okupljanjem četnika’, a neki postavljaju otvoreno pitanje: ‘Hoćemo li to dopustiti?’ Pojedini portali pišu kako se po internetu se već dijele i slike diploma koje će dodjeljivati sudionicima sa logom KUD Krajine i čude se jer je ‘sve to pored Gospića i stradalih hrvatskih sela’. Također pišu kako će se tih ‘par dana Gospićem će se oriti četničke pjesme’, a pitaju se i ‘gdje su župan Milinović i gradonačelnik Starčević dok se se slavi zločinačka krajina a zabranjuje Thompson’”.

Organizator ovog događaja, ujedno i predsjednik KUD Krajina Milorad Zagorac kaže za “Vesti” da je ova manifestacija uredno prijavljena u Gospiću i da ipak ne očekuje bilo kakve probleme ili incidente, prenosi Dnevno.hr

„Okupljamo se u našem selu ne da bismo nekoga provocirali, već da bismo njegovali našu kulturu i tradiciju, i ništa više od toga. Na skupu neće biti ni četnikovanja, ni četničkih pjesama već isključivo izvorne igre i pjesme ovoga kraja”, naglašava Zagorac i dodaje da neki mediji namjerno podižu tenzije kojih, kako tvrdi, „u ovom dijelu Hrvatske više nema”.