Orešković o osnivanju stranke razgovara s Glavaševićem i Vučetićem

Nakon što je najavila osnivanje političke stranke, Dalija Orešković otkrila je i da o tome razgovara s Bojanom Glavaševićem i Markom Vučetićem.

Kaže kako razgovaraju o pokretu “koji bi imao potencijal širokog okupljanja svih progresivnih snaga” i da bi to mogli testirati već u svibnju na izborima za Europski parlament, prenosi Jutarnji list

Podsjetimo, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović je žestoko kritizirala u nedjelju, a njena izjava da ne zna što predsjednici magli pogled na stvarnost, umjetne trepavice ili potkapacitiranost, izazvala je val reakcija u javnosti.

“Ne tražim prečice i ne biram najlakši put, a i upitno je da li je put do Pantovčaka uistinu tako lak kao što se zbog svih očitih nedostataka aktualne predsjednice čini. Konkretne radnje i propusti Kolinde Grabar-Kitarović kojima je duboko narušila dignitet i važnost dužnosti koju obnaša daju povoda i za žešće kritike. A činjenice i argumenti za takve kritike nemaju se čime pobiti.

Ako postoji nešto važno čime bi se predsjednica mogla pohvaliti, neka to objasni ona sama, ili oni koji je podupiru. Mene bi to asociralo na priču o carevu novom ruhu, s tim da je sasvim jasno da nisam ja jedina koja ukazuje da je car gol, ili carica, u konkretnom slučaju. Kad za to dođe pravi trenutak, pojavit će se i pravi protukandidat, s programom koji će ulozi predsjednika države, čak i u okviru postojećih ustavnih olvasti, vratiti pravi smisao”, kaže.

Ne odbacuje suradnju sa strankama centra i lijevog centra, ali ne prije nego budu jasne vrijednosti i programski okvir njene stranke. Rezolutno odbacuje mogućnost bilo kakve suradnje s HDZ-om, HNS-om i strankom Milana Bandića