Orepić o odlasku iz Mosta: Petrov i Grmoja znali su sve

“Zvale su neke stranke, ali krenut ću kao samostalni neovisni saborski zastupnik”, kaže Vlaho Orepić.

Na pitanje zašto je izašao iz Kluba zastupnika Mosta, odgovorio je: “S puno strpljenja već više od pola godine nastojim odgovornim pojedincima ukazati na probleme koji nas opterećuju, koji sputavaju realizaciju same ideje Mosta koja nas je okupila. Nije urodilo plodom. Zato sam istupio iz kluba zastupnika Mosta. Vjerujem da će ovaj moj postupak okupiti dovoljno odlučnosti za nužne promjene u djelovanju Mosta.”

Kaže da je za Most ključno da se profiliraju jasni i prepoznatlji politički ciljevi, jasnoća organizacije te djelovanje na terenu.

Orepić kaže da ne postoje ideološki prijepori između njega i Mosta već između djelovanja i ideje Mosta: “Mislim da očitom i, po mom uvjerenju, nepotrebnom desničarenju nema mjesta u Mostu. Obećali smo nešto drugo”, kaže Orepić u razgovoru za Večernji list.

Tvrdi da Grmojine izjave nakon haške presude nisu okidač za razlaz s Mostom. “Ne. Stvarno ne. To ne možemo dovesti u ovaj kontekst.”

Orepić tvrdi da su Božo Petrov i Nikola Grmoja znali sve te da nisu trebali biti iznenađeni kad je odlučio otići iz Mosta.

“Znali su sve, a ono što ih je vjerojatno iznenadilo jest to što nisu računali da ću ustrajati, ići do kraja. To ih nije trebalo iznenaditi. Nisu iskreni. To je sve što ću reći”, kazao je Orepić i poručio da se za sada neće priključivati nekoj drugoj stranci u Saboru.

“Zvale su neke stranke, ali krenut ću kao samostalni neovisni saborski zastupnik”, kazao je Orepić.