Orahovica: Predsjednica obišla pogone izvozne tvrtke Pan parketa

Tijekom boravka u Virovitičko-podravskoj županiji hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Orahovici u petak popodne među ostalim i pogon Pan parketa, tvrtke koja izvozi više od 90 posto proizvoda.

Predsjednicu je u pogonu dočekao osnivač i direktor tvrtke Daniel Smiljanić. Pan parket je uspješna drvoprerađivačka tvrtka koja, osim u europske zemlje, izvozi u Kinu, Sjevernu i Južnu Ameriku te na Bliski istok. Prošle su godine 123 zaposlene osobe ostvarile prihod od 80 milijuna kuna te udvostručile neto dobit na 5,5 milijuna kuna.

Kako je istaknuto, ulaganjem u energetski učinkovitiju tehnologiju uz pomoć EU fondova tvrtka održava konkurentnost na zahtjevnome međunarodnom tržištu te i ove godine računa na povećanje proizvodnje i daljnje investicije.

Predsjednica je posjet Orahovici počela na Sveučilišnom studiju fizioterapije osječkoga Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, a obišla je i turistički kompleks “Merkur”, gdje su je na natkrivenom bazenu dočekali plivači Plivačkoga kluba Orahovice.

Nakon što obiđe Poljoprivredno poduzeće Orahovicu, hrvatska predsjednica bit će na proslavi Dana općine Mikleušu, čime će završiti dvodnevno premještanje njezina ureda u Virovitičko-podravsku županiju, što je 17. premještanje u dosadašnjem mandatu.