OPREZ, UZNEMIRUJUĆI PRIZOR Zašto dijete prislonjeno uz mrtvog oca neće postati simbol jemenskog rata?

Screenshot // YouTube

Da agresija Saudijske Arabije na Jemen nije opskurna priča potrudili su se brojni neovisni i alternativni mediji, no ‘mainstream’ i dalje izbjegava i sam spomen na pokolj.

Mi smo već pisali o onome što se doista tamo događa. A Saudijska Arabija ovaj puta je otišla korak dalje i bombardiranjem svadbe prošle je subote uništila brojne živote i obitelji. Prizor je zastrašujuć, pošto je glavni akter dječak koji u šoku grli tijelo mrtvog oca.

Pitate se zašto niste čuli za ovu šokantnu priču?

Vrlo jednostavno, saudijski šeik bin Salman otvorio je račun u zapadnim medijima i ovo su vijesti koje nećete vidjeti na naslovnicama. Baš kao što ste zbog propagande vidjeli i preminulog dječaka imigranta na obalama europskih bespuća. Provincija Hajjah predaleko je za zapadne izvjestitelje, a preblizu Saudijskoj Arabiji i njezinim interesima. Dijete je po svjedočanstvima spasitelja smatralo da njegov otac samo spava i da će ga vrlo brzo odvesti kući.

Šćućuren uz preminulog oca, čekao je satima. I vrlo vjerojatno nećemo vidjeti novinare kako u dnevnicima uz suze prikazuju video, aktiviste kako prosvjeduju za okončanje rata. Nitko ne zna ni koji je točan broj žrtava. No svi znaju da je ‘bin Salman velika nada Saudijske Arabije’ i čovjek godine. S prilično velikom lisnicom, prenosi Dnevno.hr