Opet ONA !!! Milanovićeva izaslanica Ikić Baniček u Brezovici oplela po Bleiburgu

Izvor: Grad Sisak

Središnje obilježavanje Dana Antifašističke borbe i ove je godine upriličeno u šumi Brezovica pored Siska.

Osim pripadnika antifašističkih udruga, okupio se i državni vrh, no bez “glavnih zvijezda” premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. Umjesto njih, kao izaslanici, došli su Krunoslav Katičić i Katarina Ikić Baniček, a upravo je potonja privukla najviše pažnje.

Sisačka gradonačelnica održala je vatren govoru u kojem je veličala partizane, dakako bez ikakvog spominjanja negativnog komunističkog naslijeđa, a onda se okrenula i Bleiburgu. “Za razliku od fašista, umjesto ubijanja ljudi i genocida izabrali bratstvo i jedinstvo, a za brata su bez obzira koje je vjere i nacije bili spremni i umrijeti”, rekla je pa naglasila kako nije dovoljno samo simbolički podržavati partizane, rekla je.

Zulum fašista i filoustaša’
To je bio samo uvod…

“Kako jedna država koja drži do sebe i nominalno slavi Dan antifašističke borbe istovremeno može biti pokrovitelj ‘zuluma fašista i filoustaša’ koji pod krinkom komemoracije navodnim žrtvama Bleiburga zapravo slave i veličaju zločince i najgori kvislinški šljam koji je ikada obitavao u Hrvatskoj.

Zar je morala časna i odgovorna Austrija poslati simboličnu poruku Hrvatskom saboru zabranom tog bala vampira koja zapravo znači – vi Hrvati niste normalni s time što radite kod nas u Austriji”, nastavila je u istom tonu.

“Nema srednjeg puta između antifašizma i fašizma, ne možemo jedan dan pjevati ‘Po šumama i gorama’, a drugi dan se pozdravljati ustaškim pozdravom”, poručila je.

Izvor: Grad Sisak

Šimpraga: Hrvatska dala velik doprinos porazu nacizma
Potpredsjednica Anja Šimpraga održala je uravnoteženiji govor, naglasila je ulogu Hrvatske na pobjedničkoj strani.

“Hrvatska je imala najmasovniji pokret otpora u Europi, od oko preko 200.00o poginulih partizana, oko trećina bila iz Hrvatske. Time je Hrvatska dala velik doprinos porazu nacizma, a hrvatskoj je osigurano posebno mjesto među pobjednicama Drugog svjetskog rata”, rekla je.

Dnevno.hr/Autor:Daniel Radman