Opet napad na tim hitne pomoći: “Zaletio se prema meni i udario me u lice”

Ilustracija

Drugi dan zaredom napadnut je tim medicinske pomoći. Nakon što je u Zagrebu u petak napadnut vozač, u subotu oko 11 sati dogodio se incident u selu Siverić kod Drniša.

Jedan od članova ekipe koja je bila na intervenciji svoj je doživljaj podijelio za Hitnu uživo 194, prenosi Dnevnik.hr.

“Izašli smo na intervenciju zbog pacijenta koji je nemiran, halucinira i ponekad agresivan po izjavi njegove supruge koja nas je pozvala”.

Dolaskom u kuću dok smo uzimali njegove podatke i anamnezu počela su prva ispitivanja pacijenta prema mlađem kolegi tehničaru i vrijeđanja. Potom se okomio na doktoricu, ustao iz kreveta i također joj se unosio u lice i počeo psovati i prijetiti”, prepričao je.

Nakon prijetnji liječnici, pacijent je nasrnuo i na njega. “Počeo me ispitivati što sam i tko sam. Nakon što mu nisam odgovorio, otvorio je vrata i rekao je da izlazimo iz kuće s tim da se sada fokusirao na mene, psovao i prijetio mi da će me zalijepiti od zid pri tome mi spominjući oca i majku”, nastavio je.

Liječnica je pacijentu odvukla pažnju razgovorom. Svi zajedno izašli su iz kuće s opremom, a pacijent je krenuo za njima. “Skinuo se u gaćice psujući i opet prijeteći da će nas zaklati i ubiti s tim da me je sada napao odgurujući me iz dvorišta.

Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje. Kad je policajac došao, zvao je asistenciju da nam dođe pomoći i dok je policajac išao u svoje auto po nešto, pacijent se zaletio prema meni psujući i udario me je po licu i slomio mi naočale. Policajac je odmah prišao i svladao ga”, napisao je član tima.

Pacijenta su nakon toga smjestili u automobil i uz pratnju policije odvezli na psihijatriju u OB Šibenik.