Općina Sunja svim polaznicima prvih razreda osigurala besplatne udžbenike

U Osnovnoj školi Sunja, danas je prigodnim svečanim programom započela je nova školska godina.

Učenicima i roditeljima, a posebno polaznicima prvih razreda, prijam su organizirali djelatnici škole.

Nakon intoniranja državne himne i kratkog kulturnog programa koji su izveli učenici i pozdravnih riječi ravnatelja Ilije Potkonjaka, pojedinačne prozivke prvaščića, nazočne učenike, roditelje i nastavnike u ime općinskog načelnika Grge Dragičevića, pozdravio je zamjenik, Ivica Kozarić.

Zamjenik općinskog načelnika tom je prigodom istaknuo da je Općina Sunja ove godine svim polaznicima prvih razreda osigurala besplatne udžbenike, kao mjeru koju će u skladu s mogućnostima nastojati svake godine povećavati te na taj način olakšati roditeljima školovanje djece.

U rješavanju problema parkirnog prostora, općina je financirala izradu projektne dokumentacije za izgradnju parkirališta ispred škole i nastavlja s drugim potporama Osnovnoj školi Sunja.

Općina Sunja će dodatno stimulirati izvrsnost učenika, koji kroz sudjelovanja u natjecanjima u znanju na županijskoj i državnoj razini ostvare zapažene rezultate, organiziranjem jednodnevnih izleta i druženja, kazao je Ivica Kozarić.

Prije samog početka nastave, prigodnu molitvu i blagoslov izrekao je velečasni Ivan Faletar, župnik župe svete Marije Magdalene.

Na veliku radost djece i roditelja polaznika prvih razreda, u učionicama su ih dočekali priređeni kompleti knjiga koje im je pojedinačno predao zamjenik općinskog načelnika Ivica Kozarić.