Opatija: Hodao gol po plaži pa policajca bacio u more

Tridesetogodišnji Robert Krištović s prebivalištem u Svetom Ivanu Zelini optužen je za napad na službenu osobu, a događaj se zbio početkom srpnja na opatijskoj plažiispod kućnog broja 157 Ulice maršala Tita.

Optuženi je nasrnuo na policijskog službenika u trenutku kada ga je ovaj pokušao upozoriti na kršenje ćudoređa s obzirom da je bio gol na javnoj opatijskoj plaži, prenosi Novi list.

Policijski službenik se Krištoviću predstavio legitimirajući se službenom iskaznicom iako je tog dana bio izvan službe, upozorivši ga da se obuče s obzirom da je na plaži bio poveći broj kupača.

Policajac ga je uhvatio za podlakticu kako bi ga privukao sebi, stoji u optužnici, a Krištović je istrgnuo ruku iz zahvata policajca pa ga otvorenim dlanom udario u prsa, a s obzirom da se sve događalo na stijeni, policajac je pao u more.

Muškarac se potom se dao u bijeg, no Krištovića je sustigao drugi policijski službenik koji mu se također predstavio službenom iskaznicom i značkom pa ga je zadržao do dolaska policajaca iz opatijske postaje.

Prilikom ispitivanja na tužilaštvu Krištović je poricao napad na policajce, opisao je da se tog dana oko 15 sati nalazio na jednoj stijeni, sunčao gol negirajući da je masturbirao već se kaže, mazao po čitavom tijelu uključujući i spolovilo.

Tvrdi da je bilo više ljudi, no, u jednom trenutku iz nekog tunela je izašla jedna starija gospođa koja mu je počela psovati misleći da masturbira pa je počela dozivati pomoć drugih kupača.

Do njega je kaže stigao jedan muškarac koji mu se nije predstavio niti legitimirao značkom, a htio se potući s njime, pritom ga je vrijeđao pa je tužitelju rekao da je pomislio da je riječ o nekom manijaku ili drogerašu.

Tužiteljica koja je ispitala osumnjičenog Krištovića zatražila je da mu se istražni zatvor produlji s obzirom da je prošle godine na zadarskom Općinskom sudu osuđen zbog dva kaznena djela od kojih za jedno s elementima nasilja, prenosi Novi list.