Opačić i Mrsić naštetili su SDP-u, ali zasad nema sankcija

Izvor: N1

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je zaključilo da su Milanka Opačić i Mirando Mrsić svojim izjavama i istupima nanijeli veliku štetu stranci, a o disciplinskim mjerama protiv njih i evenutualno nekih drugih članova SDP-a raspravljat će se na sljedećoj sjednici Predsjedništva, kazao je potpredsjednik Rajko Ostojić nakon petosatne sjednice.

Podsjetimo, Davor Bernardić je oko 19 sati izašao sa sjednice Predsjedništva te poručio da je dobio jednoglasno povjerenje osim Peđe Grbina i Bojana Glavaševića.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva da je Bernardić dobio gotovo jednoglasno povjerenje osim Grbina i Glavaševića koji su se izuzeli.

“Svi su mu ostali dali nedvojbenu stopostotnu potporu”, istaknuo je Ostojić, potvrdivši da se “raspravljalo o istupima članova i članica stranke diljem Hrvatske, ne samo u Zagrebu. Svaki, ama baš svaki član Predsjedništva rekao je o tome svoj stav, imenom i prezimenom koga misli da je nanio eventualno štetu, bilo je to vrlo jasno i prijateljski i na neki način je to bila katarza svih nas koji smo bili na Predsjedništvu”.

Jednoglasno su neki članovi i članice, posebno Milanka Opačić i Mirando Mrsić svojim neprimjerenim istupima izazvali destrukciju, no tek na sljedećoj sjednici raspravljat će se o evenetualnim postupcim protiv svih članova koji su djeovali protiv stranke, naime, spominjalo se još neka imena, ali su svi konkretno naveli ovo dvoje, kazao je Ostojić, poručivši da će se donijeti zaključak, nada se, konsenzusom, a “ne daj bože” da se takvi istupi nastave sljedećih nekoliko dana.

Postoje opomena, suspenzija, isključivanje, podsjetio je opetovao da će jednoglasno donijeti zaključak – “svi smo mi u SDP-u, u projektu socijaldemokracije, trebamo stati na loptu, razmislitI o čemo smo razgovarali, možda je ovakva sjednica trebala biti ranije”, kazao je Ostojić i na opetovana novinarska pitanja ponovio da izbacivanja danas nije bilo jer to nitko nije niti predložio, a čak ni članovi zagrebačkog ogranka nisu pisano podnijeli zahtjev.

Procedura je u životu jako važna, a osobito u političkoj stranci koje moraju biti poluvojnne formacije, kao što znate iz politologije, kazao je te dodao da je Grbin povukao prijedlog o sazivanju konvencije, a Bernardić je vrlo jasno zatražio povjerenje. Njega se može tražiti i stranačkim referendumom – izabralo ga je 8.500 članova i ne mogu Predsjedništvo i Glavni odbor misliti u njihovo ime.