Opačić: Bernardić ne vidi čak ni da mu Kolarić hoće uzeti fotelju

SDP-ova politička veteranka Milanka Opačić smatra da je šef SDP-a Davor Bernardić politički nepismen, da živi u svojem svijetu u kojemu je sve ‘divno i krasno’, te da umjesto njega konce u stranci vuku Rajko Ostojić i Zlatko Komadina – kukavice koje se nisu mogle obračunati sa Zoranom Milanovićem pa su se sada iskalili na njoj i Mirandu Mrsiću.

Ocjenjuje kako Bernardić što se liderstva tiče nije ni do koljena Milanoviću ili Plenkoviću, ali i da je slijepac jer ne vidi da Aleksandra Kolarić, ‘žena s nebeskim ambicijama’, želi zasjesti u njegovu fotelju, kazala je u intervjuu za tportal.

‘Mislim da je Bernardić kada je postao predsjednik stranke imao dobru šansu da neke stvari pokrene iz početka, da nas sve okupi. Nažalost, na prvom Klubu zastupnika nakon što je postao šef SDP-a, na sastanku koji se održao u Novoj Gradiški, predsjednik Glavnog odbora nam je rekao kako su bivši (Milanovićevi) ministri osramotili stranku i da nemaju više što istupati u javnosti. Bernardić je na moje pitanje stoji li iza te izjave – šutio. Kasnije su samo neki odabrani (Milanovićevi ministri) koji su se odlučili pokloniti novom predsjedniku stranke dobili priliku da i dalje govore u javnosti. No i nakon toga sam mu dala šansu jer novi je u tome, velika je odgovornost na njegovim leđima, no šansu nije iskoristio‘, kazala je.

Opačić smatra da da Davor Bernardić ne razumije politiku. ‘Sve sam sklonija zaključiti da on ništa ne razumije. On smatra da nije podijelio Klub zastupnika SDP-a, da je sve ovo bilo divno i krasno. To je čovjek koji živi u svom svijetu i ne vidi da je SDP u lošem stanju. A ako i vidi, onda mu ljudi oko njega koji vuku konce ne dopuštaju da vidi. Umjesto njega gledaju Rajko Ostojić i Zlatko Komadina kojima očito motiv u vođenju stranke nije stranka i njezin boljitak već osveta i obračun s neistomišljenicima i ljudima s kojima godinama imaju zategnute i neiskrene odnose.

Primjerice, loša politička poruka je što je sada raspušteno vodstvo splitske organizacije SDP-a. Ako su raspušteni zbog lošeg rezultata na lokalnim izborima, onda su trebali biti raspušteni i Šibenik, a na prvom mjestu Zagreb. Jer u Zagrebu smo potpuno potonuli, SDP je sada irelevantna politička snaga u Zagrebu.

Nama su birače uzele i stranke koje su nastale prije samo par mjeseci… Ako ćete se boriti za šansu na parlamentarnim izborima onda se prvenstveno morate boriti za birače u najvećim gradovima. Jer bez pobjede u Zagrebu nema pobjede na parlamentarnim izborima’.

Za Aleksandru Kolarić kaže da ima nebeske ambicije.

‘A očito ima i potporu Davora Bernardića koji ne vidi da ona želi njegovu fotelju pa joj udovoljava i ispunjava želje. Ne zaboravite da je Kolarić prva javno, nekoliko dana nakon povratka u stranku, tražila moj odlazak’, rekla je Opačić za tportal.