OneCityApp za upravljanje pametnim gradom uskoro i u Gradu Otočcu

Izvor: Facebook/ Goran Bukovac
Početkom sljedeće godine, napravit ćemo dodatni iskorak prema digitalizaciji rada gradskih službi Grada Otočca, objavio je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik grada Otočca Goran Bukovac.
Naime, u rad će biti puštena digitalna aplikacija Smart City App, koju će građani moći koristiti putem aplikacije na svojim mobilnim uređajima ili web preglednicima.
Time će im biti omogućen pristup svim gradskim uslugama te brzo i jednostavno plaćanje računa, a ubrzat će i komunikaciju između službi i građana.
Očekujemo da će aplikacija biti korisna ne samo mlađim građanima, koji se izvrsno služe novim tehnologijama, već i onima starije životne dobi.
Znamo da se starije generacije teže prilagođavaju digitalnom dobu i svim mogućnostima koje ono donosi pa će ovo biti izvrsna prilika da izbruse svoje digitalne vještine, a mlađim članovima njihovih obitelji koji često preuzimaju brigu oko plaćanja računa ili korištenja javnih gradskih usluga bolju kontrolu i upravljanje istima, neovisno o tome gdje se nalazili.
Vrijednost investicije je 82.500,00 eura od čega 80 % troškova temeljem prijave Grada Otočca na Javni poziv za poticanje ravoja pametnih i održivih rješenja i usluga, pokriti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske. Preostalih 20 % troškova pokrit će Grad Otočac.