Olujno jugo potopilo obalu Omiša

Zbog olujnog juga koje još od sinoć puše na širem splitskom području u nedjelju je more potopilo omišku obalu i podiglo vodostaj Cetine, no zasad nema dojava o poplavama, doznaje se od omiških vatrogasaca.

Od zapovjednika DVD Omiš Višeslava Pešića Hina doznaje kako je poplavljen zemljani dio obale i da nema nikakve materijalne štete.

“Poplavljeno je područje između velike plaže i porta, tamo nema nikakvih objekata koji bi bili ugroženi tako da nema ni šteta. Čekamo da se more povuče. Stanje je zasad dobro, ništa ne pliva” rekao je Pešić i dodao da su more i razina Cetine podignuti.

“Iako su se slile velike količine oborina posljednjih nekoliko dana, bude li u popodnevnim satima puno kiše doći će do plavljena, pa ćemo onda reagirati”, poručio je Pešić.

Prema prognostičkim procjenama na širem splitskom području trenutno puše olujno jugo koje doseže i brzinu od 130 kilometara na sat. Valovi su visoki i nekoliko metara. U kasnijim popodnevnim i noćnim satima se očekuju velike količine oborina.

Od jutros su otkazane brojne brodske linije.