Oliver Mlakar: Bolujem od jedne neizlječive bolesti – starosti

Nekadašnji legendarni voditelj na HRT-u Oliver Mlakar

Gost posljednje ovosezonske emisije Nedjeljom u 2 bio je legendarni TV voditelj Oliver Mlakar.

Gotovo 40 godina Oliver Mlakar bio je dio naših života. A uopće to nije planirao. Nakon gimnazije upisao je francuski i talijanski. Živio je skromno. U studentskom domu.

Na audiciju za Radio Zagreb javio se samo kako bi nešto zaradio. A onda su iz studija u Jurišićevoj počeli emitirati i televizijske emisije.

Odmjeren, ugodna glasa, ozbiljan – postao je brzo prva postava. Za početak – kviz. Prvi je bio s Jasminom Nikić, pa Zlatni pogodak koji se emitirao iz Zagreba i Beograda. Mićo Orlović i Oliver Mlakar bili su prave zvijezde. Pa, još jedna emisija uz koju su odrastali mnogi – Jadranski susreti. A onda Kviskoteka. 15 godina smo napeto pratili taj tada najpopularniji zabavni program na televiziji.

Danas sa svojom Dunjom uživa u životu, kaže da je zapravo potpuno zadovoljan čovjek. Obitelj mu je oduvijek bila jako važna. I danas smatra da je obitelj najvažnija.

– Obitelj je osnovna je ćelija jednoga društva. Ako funkcionira obitelj, funkcionira i društvo. Meni je to uvijek bilo tako – posao da, ali nakon posla odmah kući, rekao je Oliver.

Iako je u mirovini posla mu ne nedostaje. 

– Pa da, nađe se nešto tu i tamo. Evo baš sam u petak u Dubrovniku vodio jedan prelijepi koncert dalmatinskih klapa na Stradunu. Tu i tamo me se sjete, pozovu me a ja se odazovem, prihvaćam poneki posao jer želim da mi je glava još funkcionira, ističe. 

– Od 1993. živim u kući pokraj Samobora. Život na selu bih svima preporučio…Neusporedivo je. Danas se puno više radi, tako je i u svijetu. Moja kćer koja živi u Engleskoj odlazi u 7 ujutro, vraća se u 7 navečer. Sad je to došlo i kod nas. Blaženi socijalizam, bilo je tad puno više vremena’, rekao je Oliver.

Kaže da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlječive bolesti.

– A ta je starost. To nas sve čeka, tu lijeka nema ali ja se odupirem, ne dam se i još uvijek funkcioniram, rekao je Oliver dodavši da je njemu starost lijepa i da u njoj uživa. 

– Do stotke je još 16 godina, to se još može iskoristiti, optimistično je poručio.

U emisiji se govorilo i o politici. 

– Ja HDZ simpatiziram, ali nikada nisam bio član, rekao je Mlakar tvrdeći da je u prijelomnim vremenima osjećao da je HDZ stranka koja može stvoriti neovisnu Hrvatsku.

– To se i dogodilo, mi smo tada dobili Hrvatsku, mi Hrvatsku imamo.

Osvrnuo se zatim na tezu o opljačkanom narodu. 

– Mene osobno nitko nije opljačkao, dodaje. Kao simpatizer HDZ-a nisam ništa dobio, ništa mi nije dano, ističe Oliver Mlakar.