Okupljeni u šumi Brezovici izviždali Bandića i Bošnjakovića

Izvor: N1

U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH), Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska u šumi Brezovici svečano se obilježava Dan antifašističke borbe.

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovici okupljeni su izviždali gradonačelnika Zagreba Bandića. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković nisu došli, nego su poslali izaslanike, javlja naša reporterka Katarina Brečić.

Okupljeni su u jednom trenutku glasno negodovali i na govor izaslanika premijera Plenkovića, ministra Dražena Bošnjakovića. “Ovo mjesto nije za strančarenje i rast podjela. Želimo društvo puno tolerancije”, poručio je Bošnjaković, prenosi N1

Kao i Bandić i Bošnjaković je doživio zvižduke.

U sklopu svečanosti bit će položeni i vijenci kod spomenika Prvom sisačkom partizanskom odredu.

Na svečanosti su izaslanik predsjednice Republike međimurski župan Matija Posavec i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a izaslanstva Grada Zagreba, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske položit će zajednički vijenac.

Dan antifašističke borbe je državni blagdan u Hrvatskoj i obilježava se 22. lipnja u znak sjećanja na dan kada je 1941. u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u okupiranoj Europi.

Obilježavanje u Brezovici tradicionalno organiziraju Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.