Majdak: Hrvatska se u pregovorima za novi ZPP protivi prijedlogu smanjenja proračuna u poljoprivredi i ruralnom razvoju

U okviru 22. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, u sklopu EU projekta “CAP for you” održana je Konferencija “Inovativna i održiva Zajednička poljoprivredna politika”.

Cilj projekta je prijenos informacija i komunikacija s dionicima u ruralnom prostoru o elementima koje će sadržavati nova Zajednička poljoprivredna politika EU.
Hrvatska poljoprivredna komora kao organizator održala je i okrugli stol pod nazivom “Doprinos ZPP-a proizvodnji, zapošljavanju, inovacijama i zaštiti okoliša” koji okupio velik broj OPG-a, poglavito mladih poljoprivrednika.

Na okruglom stolu kao panelisti su sudjelovali: Marijana Petir, hrvatska zastupnica u EU Parlamentu, Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tomislav Panenić, predsjednik Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Državni tajnik Tugomir Majdak tom prilikom je naglasio kako se Hrvatska u sklopu pregovora za novi ZPP zalaže za zadržavanje ukupne poljoprivredne “omotnice”, uz zadržavanje istog iznosa sredstava za ruralni razvoj, ali smo u skupini EU zemalja koja podržavaju povećanje iznosa za Proizvodno vezanja plaćanja, odnosno naglasak na razvoj mladih i malih poljoprivrednih gospodarstava u nadolazećem razdoblju.