Ogulin se sprema za novu kišu: Opskrbite se vodom, kruhom…

Gradonačelnik Dalibor Domitrović/N1

U Ogulinu je zbog velikih poplava koje su pogodile grad i okolno područje odražan krizni sastanak nakon kojeg se medijima obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović.

”Sve službe su podnijele izviješća. 480 satambenih objekata je poplavljeno, a ukupno oko 1000 objekata. Poplavljeno je područje od 1,6 kilometara užeg centra grada”, rekao je Domitrović.

O razmjerima štete ne želi nagađati, ali pretpostavlja se kako će biti velika.

”Konkretnu procjenu ne možemo iznijeti, ali možemo se ravnati prema poplavi iz 1999. koja je bila nešto veća, a šteta je bila oko 35 milijuna kuna”, rekao je istaknuvši kako vremenska prognoza za sljedeća dva dana nije dobra te kako se službe pripremaju za najgori scenari, ali očekuju najbolji.

”Zasad su svi podzemni kanali popunjeni, i nema više mjesta. Sve ovisi koliko će se vode povuć i kolika će količina biti u narednim satima”, rekao je Domitrović koji ima savjete i za građane.

”Neka se jave za dodatne vreće pijeska i neka se pripreme za idućih 48 sati s osnovnim namirnicama kao što su kruh, voda, svijeće – ako se struja bude morala isključiti”, rekao je.

Dodao je kako već 20 godina slušaju priče o gradnji brane, ali kako vjeruje da bi taj projekt trebao biti završen tijekom sljedeće tri godine.

”Projektna dokumentaicja je u visokoj fazi izrade”, kazao je Domitrović.