Ogulin pod vodom: Stigla vojska i amfibija

N1

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić stigli su u Ogulin koji je zahvatilo jako nevrijeme i izlila se rijeka Dobra.

Na poplavljeno područje Ogulina u međuvremenu je stiglo i 50 pripadnika Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga, jedna amfibija i potrebna sredstva i vozila, kao pomoć civilnom stanovništvu od poplava.

U Ogulinu je poplavljeno oko 200 kuća, dio ulica je pod vodom i do njih se ne može doći. Stanovnicima na poplavljenom području, koji nisu napustili svoje domove, HGSS-ovim čamcima se dostavlja hrana. Na dijelu poplavljenog područja stanovnici su bez struje i pred njima je teška noć.

Premjer Andrej Plenković obišao je poplavljena područja i obećao pomoć, javlja naš reporter Antonio Zavada. Usisivači za isušivanje polavljenih objekata nalaze se u Zadru gdje je bila prva velika poplava i oni će, najavljeno je, što prije biti prebačeni u Ogulin.

Plenković je kazao da je za poplave rješenje izgradnja retencije kod Hreljina. Najavio da će se cijelo karlovačkao područje, koje je više puta bilo poplavljeno, proglasiti strateškim projektom te da će resorna tijela dobiti zadaću da na tom području podignu pripravnost što je više moguće.