Ogromne gužve u prometu. Na A1 prema Zagrebu kolona duga preko 8, a pred Učkom u smjeru Rijeke oko dva kilometra

Novi turistički vikend za sobom je očekivano donio i velike gužve na cestama u oba smjera – prema moru i unutrašnjosti.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je promet u oba smjera, povremeno se vozi u koloni u pokretu s kratkotrajnim zastojima između naplate LUČKO i čvora BOSILJEVO II u smjeru juga te između čvora Benkovac i tunela Čelinka u smjeru Zagreba. Između čvorova Gospić i Perušić u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 8 kilometara.

Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra, a na Demerju jedan kilometar.

Istarski ipsilon

Zbog pojačanog prometa i povremenog zastoja vozila u Sloveniji kolona je duga oko 2 km. Kolona na naplati Lupoglav u smjeru Rijeke duga je oko 2 km, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km.

A2 Zagreb- Macelj

Na naplati Trakošćan kolona u smjeru Slovenije duga je oko 1,5 km, vozila se povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč.

A3 Bregana-Lipovac

Na zagrebačkoj obilaznici povećana je gustoća prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora. Zbog prometne nesreće između čvorova Kosnica i Jakuševec u smjeru Bregane vozi se otežano u koloni dugoj oko pet kilometara.

A6 Rijeka-Zagreb

Zbog prometne nesreće između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 80 km/h

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva

Kolona između čvorova HRELJIN i ŠMRIKA u smjeru Krčkog mosta duga je oko 1 km. Kolona između odmorišta BRGUD i naplatne postaje RUPA u smjeru GP Rupa duga je oko 1 km. Vozilo u kvaru u tunelu KATARINA u smjeru GP Rupa, vozi se jednim prometnim trakom u koloni dugoj oko 2 km.

Krčki most (DC102)

Povećana je gustoća prometa u oba smjera, kolona u smjeru otoka duga je oko 4 km, a u smjeru kopna do Njivica.