Odvjetnik Hrvata apelirao na vlasti: “Postoji opasnost od odmazde u zatvoru”

Screenshot/(Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Odvjetnik 90-ak hrvatskih državljana Athanasios Kaimenakis potvrdio je za Novu TV da je poslao apel hrvatskim i grčkim vlastima oko sigurnosti hrvatskih navijača.

Potvrdio je za Novu TV kako se neće žaliti na odluku suca o zadržavanju navijača u pritvoru. Kaže kako se radi o očekivanoj odluci jer je grčka javnost potresena ubojstvom i izgredima u ponedjeljak.

No, Kaimenakis je upozorio na ono što čeka Bad Blue Boyse u grčkom zatvoru.

Rekao je kako će sam apelirati kod grčkih vlasti, a jednako je zamolio i Hrvatsku vladu da se ovom situacijom počnu baviti ozbiljno te da je potrebno osigurati pravično suđenje.

Strah od odmazde u zatvorima

Prije samog suđenja važna je sigurnost BBB-a u grčkim zatvorima. Naime, on strahuje kako bi ih grčke vlasti mogle razbiti na puno manjih grupa te ih rasporediti po raznim zatvorima. Tamo pak postoji opasnost od odmazde zatvorenika drugih huliganskih grupa.

U zatvorima ima dosta navijača AEK-a, ali i Olympiacosa, s kojima su BBB-i imali također krvavi obračun u Ateni 2015. godine.

Sve je jasnije kako je situacija krajnje ozbiljna te kako mnogi neće brzo izaći iz istražnog zatvora u kojem se prema tamošnjem zakonu može ostati i do 18 mjeseci, prenosi Gol.hr.