Odvjetnica: Praljak se ubio jer nije mogao živjeti s presudom ratnog zločinca

Hina

Slobodana Praljka nitko nije ubio, nego si je sam presudio jer je častan čovjek koji nije mogao živjeti s presudom ratnog zločinca, izjavila je u petak Praljkova odvjetnica Nika Pinter.

“Njega nitko nije ubio, on se sam ubio. Ja jesam tužna, ali njegov čin poštujem i razumijem”, rekla je Pinter Hini na letu iz Amsterdama u Zagreb.

Dodala je da u njihovim razgovorima uoči presude Praljak nije ničim dao naslutiti da će izvršiti samoubojstvo, ali je znala da će potvrdu presude i kazne zatvora od 20 godina teško primiti.

“Nije mi palo na pamet  da bi mogao nešto takvo učiniti. Iako, ja to potpuno razumijem, jer je on častan čovjek i ne bi mogao živjeti s presudom ratnog zločinca i da iz sudnice izlazi s lisicama”, istaknula je Pinter.

Bivši načelnik glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak u srijedu je u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda i kazna zatvora od 20 godina za zločine počinjene na području Herceg-Bosne popio otrov uz riječi: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu”. Ubrzo nakon toga preminuo je u haškoj bolnici. (Hina)