Održana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike

U Uredu predsjednice Republike održana je 13. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike na kojoj se raspravljalo o mjestu i ulozi protuminskog djelovanja (humanitarnog razminiranja) u sustavu domovinske sigurnosti.

Uz članove Vijeća u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, posebni savjetnik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost dr. sc Robert Kopal, posebni savjetnik ministra obrane general Repinc, pomoćnici ministra unutarnjih poslova Damir Trut i Cvjetko Obradović, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, predsjednica Upravnog vijeća HCR-a gospođa Đurđa Adlešić, predstavnici sindikata iz područja humanitarnog razminiranja Željko Tkalčević i Mario Bajraktarić te predsjednik Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja Boris Sigur.

Na sjednici je prezentiran dosadašnji rad, kao i mjesto i uloga Hrvatskog centra za razminiranje u Sustavu domovinske sigurnosti te je provedena sadržajna i konstruktivna rasprava o problematici humanitarnog razminiranja u Republici Hrvatskoj.