Održana sjednica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca, vojska u pripravnosti

Ilustracija

U Vatrogasnom centru večeras je održana je sjednica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca. Uz članove Stožera, na sjednici je bio prisutan i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Mate Ostović koji je ponudio pomoć Hrvatske vojske ukoliko bude potrebno.

Situacija se pozorno prati, sve snage su u stanju pripravnosti. Prognoza glavnog centra Hrvatskih voda je da se količina oborina na slivu Kupe ostvaruje u manjoj mjeri od predviđene. Maksimalan vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu očekuje se sutra sredinom dana u oko 700 centimetara što ovisi o ostvarenim oborinama tijekom noći.

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca još je u tijeku punjenje vreća. Do sada je distribuirano oko 7.000 vreća. Od nedjelje do danas zaprimljena je tek jedna dojava građana za intervenciju ispumpavanja vode iz podruma.

Kolegij stožera je u kontinuiranom zasjedanju te još jednom napominjemo da za sve informacije građani se mogu javiti Županijskom vatrogasnom operativnom centru (ŽVOC-u) na broj 193, priopćeno je večeras iz Upravnog odjela za opće poslove Grada Karlovca.