Održana javna rasprava o Strategiji poljoprivrede RH i Strateškom planu 2021.-2027.

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirao je danas javnu raspravu o Strategiji poljoprivrede RH i Strateškom planu RH 2021.-2027.

Među brojnim uzvanicima javnoj raspravi su nazočili predstavnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske poljoprivredne komore, Gospodarskog savjeta Agronomskog fakulteta te predstavnici središnjih saveza udruga proizvođača. Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak definirao je najvažnije detalje Strategije poljoprivrede RH.

“Strategija poljoprivrede RH za buduće desetogodišnje razdoblje dokument je koji obuhvaća prije svega nacionalnu poljoprivrednu politiku, odnosno ciljane intervencije u poljoprivredi i ruralnom razvoju, te će ujediniti državne i EU javne izdatke s ciljem rasta i razvoja poljoprivredne proizvodnje, odgovarajući na izazove klimatskih i okolišnih prilika današnjice. Strateški plan 2021.-2027. uskladiti će spomenute intervencije s ciljevima ZPP-a, na način da rezultati javne potpore budu u konačnici još učinkovitiji, a poljoprivreda RH održiva i produktivnija”, kazao je Majdak.