Održana Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija

U Zagrebu je danas održana Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija, nacionalne udruge svih županija i Grada Zagreba na kojoj je po drugi put zaredom za predsjednika izabran šibensko-kninski župan Goran Pauk, a za potpredsjednika istarski župan Valter Flego.

Događaju su prisustvovali hrvatski župani i njihovi zamjenici te članovi županijskih skupština i županijski pročelnici, kojima je ovo bio prvi zajednički susret nakon lokalnih izbora, a u ime Zagrebačke županije sjednici je nazočio zamjenik župana Hrvoje Frankić.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik Pauk izvijestio je Skupštinu o radu Zajednice za razdoblje od travnja do studenog 2017. godine. „Zajedničkim naporima pozicionirali smo Hrvatsku zajednicu županija kao nezaobilaznog dionika u oblikovanju i provođenju javnih politika na lokalnoj i regionalnoj razini, a zahvaljujući djelovanju naših radnih skupina podigli smo rad na jednu višu razinu i uspostavili neformalnu mrežu stručnjaka, koja danas čini snažan temelj aktivnosti Zajednice“, naglasio je Pauk, podsjetivši okupljene kako je suradnja HZŽ-a i ministarstava oko ključnih pitanja bila na zavidnom nivou.