Održan 7. Zagrebački noćni cener, sa starta krenulo 2.666 trkača

Izvor: Zagrebački noćni cener

Središte Zagreba večeras je bilo prepuno trkača. Održan je još jedan, ovaj put rekordni Zagrebački noćni cener.

Sa starta je krenulo 2.666 trkača, a najbrži je bio Slovenac Mitja Krevs, koji je stazu od 10 kilometara prešao za 31,17 minuta.

Zadovoljna je i Matea Parlov koja je došla do drugog naslova zaredom u ženskoj konkurenciji. Iako joj nije bila u rasporedu, utrka pred domaćom publikom teško se propušta.

“Noćni cener” utrka je za amatere, rekreativce i profesionalce: za sve one koji vole trčanje. A ono što utrku čini posebnom odlična je atmosfera i vrhunska zabava.

Utrka je krenula sa Zrinjevca u 19 sati u smjeru Trga žrtava fašizma, potom po Jurišićevoj i Ilici do Trga Vladka Mačeka preko Trga Republike Hrvatske, Masarykovom i Teslinom do Zrinjevca, a trkači su trčali dva kruga.

Zagrebački noćni cener atletska je utrka koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo u povodu obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

Koliko je popularna govori i podatak da su startni brojevi razgrabljeni za samo 94 minute.

Zbog utrke od 18 do 21 sat bio je obustavljen tramvajski promet Praškom ulicom i Zrinjevcem, a od 18.40 do 20.30 obustavljen je bio i tramvajski promet središnjim gradskim trgom pa su tramvajske linije, koje uobičajeno idu preko Trga bana Josipa Jelačića, prometovale obilazno preko Glavnog kolodvora i nastavile dalje svojim trasama.