Održan 35. redovni Sabor Hrvatskog ronilačkog saveza

U Metkoviću je danas održan 35. redoviti Sabor Hrvatskog Ronilačkog Saveza, događaj koji je okupio 70% članova klubova iz cijele Hrvatske. Sabor je bio uspješan u usvajanju svih ključnih izvješća, uključujući završni račun i financijsko izvješće za razdoblje 2022./2023., kao i plan prihoda i rashoda za nadolazeću 2024. godinu.

Posebna pažnja na Saboru posvećena je potvrdi podrške upravnom i nadzornom odboru te sudu časti Hrvatskog Ronilačkog Saveza u kontekstu novog Zakona o športu. Izdvojeni su i proslavljeni izuzetni sportski rezultati ostvareni u protekloj godini, sa zapaženim uspjesima u različitim disciplinama ronjenja:

– Ronjenje na dah: osvojene su jedna zlatna, dvije srebrne, dvije brončane medalje i jedan svjetski rekord na Svjetskom prvenstvu u bazenskim i dubinskim disciplinama.
– Plivanje perajama: na Europskom seniorskom prvenstvu osvojene su dvije zlatne i jedna brončana medalja.
– Mediteranske igre na pijesku: osvojene su jedna zlatna, jedna srebrna i dvije brončane medalje.
– Podvodna orijentacija: na Europskom seniorskom i juniorskom prvenstvu osvojeno je pet zlatnih i četiri brončane medalje.
– Svjetsko veteransko prvenstvo u bazenskim disciplinama i otvorenim vodama u plivanju perajama: osvojeno je osam zlatnih, šest srebrnih i osam brončanih medalja.

Sabor je završio dodjelom priznanja klubovima, sportašima, djelatnicima i dužnosnicima Saveza, a nakon službenog dijela uslijedio je domjenak i zajedničko druženje svih sudionika na Adventu u Metkoviću.

N