Održan 32. Redovni izborni Sabor Hrvatskog ronilačkog saveza

Uz provođenje strogih epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera Civilne zaštite RH, danas je u Domu kulture Metković održan 32. Redovni izborni Sabor Hrvatskog ronilačkog saveza.

Nakon pozdravnih govora gostiju, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić sa svojim suradnicima Hrvojem Nekićem i Tomom Sjekavicom naglasio je poseban doprinos HRS-a u radu same HZTK-e i najavio nove projekte za nadolazeću godinu u svrhu poboljšanja rada članica zajednice kao i pripreme za proslavu 75. godišnjice ove institucije.

Nakon usvojenih izvješća o radu za prošlu godinu pristupilo se izboru tijela i dužnosnika HRS-a za mandat 2020-2024. Nakon provedenog izbornog postupka za novog predsjednika HRS ponovo je izabran Kamilo Čuljak, za dopredsjednik Valentino Rajković, a za
članove Upravnog odbora Mijo Vukušić, Davor Romanović, Ivica Ćosić, Josip Bilić i Mario Kamenjas. U Nadzorni odbor izabrani su Dario Duić, Dražen Ivanković i Hrvoje Mrakovčić, dok su za članove u Suda časti izabrani Sandi Magašić, Robert Pajk i Joško Radić.

Nakon provedenih izbora novoizabrani predsjednik Kamilo Čuljak sve prisutne upoznao je prijedlogom Plana i programa rada HRS-a za 2021.godinu koji će se zbog novonastalih situacija s COVID 19 morati dodatno prilagođavati. Novoizabrani dopredsjednik i Izbornik HRS-a Valentino Rajković također je naglasio da se sve sportske aktivnosti predviđene za iduću godinu moraju prilagoditi novoj situaciji, ali da se nada kako će se većina najavljenog održati u predviđenim terminima. Shodno dnevnom redu podijeljene su nagrade HRS-a za uspješno djelovanje i doprinos u ronilaštvu povodom 15 obljetnice osnutka udruzi R.K.”ADRIATICRO”-Zagreb, 20.obljetnice Š.R.”SCUBA ADRIATICA”-Zadar, KPASR”NERETVA”-Metković, 45.obljetnica KPA”ADRIA”-Kraljevica, 50.obljetnica RK”MARSONIA”-Slavonski brod.