Odgoda izbora u zagrebačkom SDP-u je suspenzija demokracije

N1

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Aleksandra Kolarić zatražila je od stranačkog vodstva da do kraja siječnja raspiše izbore u zagrebačkoj organizaciji te upozorava da je zadnji statutarni rok za zagrebačke izbore istekao još 2. prosinca 2017. godine

“SDP mora što prije odrediti datum izbora za vodstvo zagrebačke organizacije

Već tri godine, još od kada sam u „Platformi Novog SDP-a“ definirala viziju razvoja stranke, uporno i dosljedno govorim o nužnoj demokratizaciji, stvaranju političkog sadržaja i obnovi izgubljene vjerodostojnosti naše stranke. S obzirom da su stvarne promjene izostale, SDP je ponovno pao ispod 20% podrške građana, te ponavljamo neslavni rezultat iz 2014. Drago mi je da danas sve veći broj članova prihvaća moje ideje o reformi SDP-a.

Vraćanje povjerenja građana mora početi u našoj najvećoj organizaciji tj. zagrebačkom SDP-u. Preduvjet toga je da članovi izaberu novo vodstvo ove organizacije, jer zagrebački SDP nema legalno izabranog predsjednika, a vodstvu je istekao mandat. Zadnji statutarni rok za zagrebačke izbore istekao je 2. prosinca 2017. godine. Protustatutarna odgoda ovih izbora u nedogled predstavlja suspenziju demokracije piše N1.

Pozivam vodstvo SDP-a da do kraja siječnja objavi datum izbora za vodstvo zagrebačkog SDP-a i donese demokratska i pravična izborna pravila. Potrebno je ostaviti dovoljno vremena da svaki član zagrebačke organizacije upozna programe svih kandidata. Stoga predlažem da izbori za zagrebački SDP budu održani tijekom travnja 2018.”, napisala je Kolarić na svom Facebooku.

SDP mora što prije odrediti datum izbora za vodstvo zagrebačke organizacijeVeć tri godine, još od kada sam u „…

Posted by Aleksandra Kolarić on 2. siječnja 2018