Odgađa se objava izvješća revizorske kuće o Agrokoru

Odgađa se objava izvješća revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers o poslovanju Agrokora za prošlu godinu, potvrđeno je HRT-u. Izvješće, na kojemu je mjesecima radilo 60-ak ljudi trebalo je biti objavljeno sutra u 15 sati. Prije toga, u 11 sati, izvanredni upravitelj Agrokora Ante Ramljak o rezultatima revizije trebao je upoznati privremeno vjerovničko vijeće.

Već se neko vrijeme nagađa u medijima kako stanje u kompanji nije bilo prikazivano na odgovarajući način, te da će to sutra prikazati i samo izvješće. S tim možemo dovesti u vezi s vezu i najnovije blogove Ivice Todorića koji je krenuo s učastalim objavama još od prošlog petka. Danas je objavio blog s porukom “Ovo je jedina istina”. Kako se tumači – Todorić putem blogova želi pridobiti javnost na svoju stranu i podijeliti odgovornost te je krenuo s oštrim napadima na minstricu Martinu Dalić i povjerenika Ramljaka.

Ukoliko se uistinu i potvrdi u izvješću da su poslovne knjige bile lažirane, to ne mora nužno značiti i dokaze za DORH, ali bi moglo značiti indicije. Kao što je poznato DORH je već ranije i krenuo sa istražnim radnjama unutar Agrokora. Ključno je pitanje hoće li revizija i u kojoj mjeri pokazati da je Todorić u poslovnim knjigama prešutio određene informacije o poslovanju firme, i jeli bilo namještanja bilanci. U tom slučaju moguće su i tužbe vjerovnika koji su na temelju prezentiranih poslovnih pokazatelja Todoriću dale kredit.

HRT-u je neslužbeno potvrđena vjerodostojnost objavljenih dokumenata, odnosno prezentacije, iz koje je vidljivo da je Agrokor imao problema s likvidnosti i plaćanjem dobavljačima te da od Vlade traži potporu u prikupljanju više od dvije milijarde kuna. Ivica Todorić na svojem blogu pak tvrdi da su dokumenti lažni i da je već podnio kaznenu prijavu, što je potvrdio i njegov odvjetnik Čedo Prodanović.