Odbijen Horvatinčićev zahtjev, sudi mu isti sudac Jurišić

Foto: Hina

Zahtjev Tomislava Horvatinčića da se na ponovljenom suđenju otkloni sudac Ivan Jurišić, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Iris Živković odbila je kao neosnovan, kazala nam je glasnogovornica suda Melina Gulin Pavlaković.

“U petak 3. kolovoza predsjednica suda donijela je rješenje kojim je odbijen kao neosnovan zahtjev podnositelja Tome Horvatinčića za izuzeće suca Ivana Jurišića od postupanja u ovom predmetu jer nije utvrđeno postojanje razloga za njegovo otklanjanje od obavljanja sudačke dužnosti”, kazala je Gulin Pavlaković za Šibenik.in uz napomenu da protiv rješenja predsjednice suda nije dopuštena posebna žalba.

Nakon što je u svibnju Županijski sud u Zadru poništio oslobađajuću presudu poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za smrt talijanskog para Salpietro, prije točno mjesec dana na Općinskom sudu u Šibeniku trebalo je biti održano prvo ročište drugog ponovljenog suđenja, no ročište je prekinuto jer je Horvatinčićeva obrana zatražila otklon suca Ivana Jurišića koji je trebao predsjedavati sudskim vijećem. Izuzeće su tražili jer je supruga suca Jurišića zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku te su zato doveli u pitanje njegovu objektivnost i nepristranost.

Podsjetimo, nakon što je sutkinja Maja Šupe u listopadu prošle godine oslobodila Horvatinčića na sudu u Šibeniku, tužiteljstvo se na tu odluku žalilo, a Vijeće zadarskog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Hrvoje Visković, u svibnju je poništilo oslobađajuću presudu.

Nova rasprava na Općinskom sudu u Šibeniku još nije zakazana, doznaje se od glasnogovornice.