Od ranog jutra gužve na cestama i graničnim prijelazima

Foto: Nacionalno

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na pojedinim graničnim prijelazima s BiH (Slavonski Brod) i Srbijom (Bajakovo) na izlazu iz RH te sa Slovenijom (Bregana i Macelj) na ulazu. Zbog većeg priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima duža su čekanja, izvijestio je HAK

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, te na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom usporeno, zbog radova.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 24. prosinca, od 15 do 23 sata i utorak, 26. prosinca, od 14 do 23 sata.

Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na GP-ima Macelj, Bregana i Lupinjak sa Slovenijom na ulazu. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog gustog prometa moguća su i duža čekanja od naznačenih pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je autobusni promet na GP Macelj u oba smjera, na GP Bregana na ulazu te na GP Bajakovo na izlazu; iz HAK-a upozoravaju na moguća duža čekanja na prelazak granice.

Zbog pojačanog izlaza vozila na GP Bajakovo zatvorena je zaustavna traka od PUO Spačva do GP Bajakovo do daljnjega. Zaustavna traka služi za prolazak žurnih službi.

Do 1. srpnja 2018. za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.