Od nedjelje u ZET-ovim vozilima samo karta za 15 kuna

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Ideja im je bila olakšati primarni vozački posao – vožnju autobusa i tramvaja i time ubrzati promet s obzirom na to da se najviše karata proda upravo u vozilima ZET-a. Tako su iz te gradske tvrtke opravdali odluku kojom će se od 1. srpnja kod vozača moći kupiti samo nova karta od 15 kuna žute boje.

No ta se odluka nikako nije svidjela samim vozačima, koji su je prozvali ishitrenom, nepripremljenom i štetnom. Upravo zato što vozači prodaju najveći broj karata, to od nedjelje više neće biti tako, smatraju u sindikatu te će se time smanjiti prihodi ZET-a, ali i povećati napadi na vozače.

“Putnici očekuju da pri kupnji voznih karata u vozilima imaju mogućnost kupnje svih vrsta karata, a nezadovoljstvo će usmjeriti prema prometnom osoblju, koje samo provodi odluke vlasnika i uprave ZET-a. Zašto bi putnik kupio kartu od 15 kuna koja vrijedi za vožnju od 90 minuta kada za isto vrijeme može kupiti tri karte po cijeni od 4 kuna te će to platiti 12 kuna ako ih kupi na kiosku”, kažu iz sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET.

Uvođenjem karte od 15 kuna ZET će tako napraviti razliku između karte kupljene unutar i izvan vozila. Ona kupljena izvan vozila, koja vrijedi kao i ona kupljena unutar, koštat će i dalje 10 kuna. Zadržat će se i karte za 4 kuna koje vrijede pola sata, a uvodi se i nova karta od 7 kuna s valjanošću od 60 minuta, piše Vecernji.hr.