Od ljeta 2019. iz Dubrovnika izravni letovi „American Airlinesa“ za SAD

Hrvatska će od ljeta 2019., nakon 28 godina, ponovno biti izravno povezana sa SAD-om i to na novoj zračnoj liniji „American Airlinesa“ od Dubrovnika do Philadelphie, od lipnja do rujna triput tjedno, objavila je u utorak Uprava Zračne luke Dubrovnik.

„American Airlines“ će na liniji Dubrovnik – Philadelphia prometovati od 7. lipnja do 27. rujna 2019. godine tipom zrakoplova Boeing 767-300, s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu. Tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.

Iz Zračne luke Dubrovnik ovaj dogovor s „American Airlinesom“ smatraju golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku s obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na dubrovačko područje.

Zrakoplovna kompanija „American Airlines“ članica je svjetskog zrakoplovnog udruženja „Oneworld“, zapošljava 122 tisuće zaposlenika i posjeduje 955 zrakoplova koji dnevno obave 6700 letova prema 350 odredišta.

Philadelphia je najveće čvorište „American Airlinesa“ na istočnoj obali SAD-a i najvažnija transferna zračna luka za cijele SAD, ali i Kanadu i Karibe.