Ocu s Paga 30 godina zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje

Zadar, 28.2.2019 - Muškarca (54) koji je u četvrtak ujutro u Pagu bacio s balkona na prvom katu obiteljske kuće svoje četvero djece policija je prijavila za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju. Kasno navečer muškarac je priveden pritvorskom nadzorniku u Zadru. foto HINA/ ua

 Josip Rođak (54), koji je 28. veljače prošle godine s prvog kata kuće u Pagu bacio svoje četvero djece, osuđen je u utorak na Županijskom sudu u Zadru na 30 godina zatvora uz obvezno psihijatrijsko liječenje. 

Jednoglasnom odlukom sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac Ivica Marković, Rođak je proglašen krivim za četiri ubojstva u pokušaju. Za svako nedjelo dobio je osam godina, a jedinstvenom je kaznom osuđen na 30 godina zatvora.

Optužnica ga tereti da je 28. veljače 2019. oko 6 sati, u kući u Pagu gdje je sa suprugom i djecom bio podstanar, svoje četvero djece dok su spavala uzeo iz spavaće sobe te ih jedno po jedno, u namjeri da ih ubije, bacio s terase ispred ulaznih vrata.

Djeca su s visine od gotovo pet metara pala na betonsku podlogu u dvorištu. Dvije djevojčice i jedan dječak pritom su teško ozlijeđeni, dok je jedna djevojčica ozlijeđena lakše.