Obračun u SDP-u: Predložene smjene Milanke Opačić i Miranda Mrsića

Predsjedništvo SDP-a odlučilo se za kadrovske promjene u Hrvatskom saboru. Predložit će smjenu potpredsjednice Sabora Milanke Opačić, a iz Sabora odlazi Mirando Mrsić. Oboje su proteklih dana javno kritizirali predsjednika socijaldemokrata Davora Bernardića.

“Upućen je prijedlog s jednim nizom izmjena. Ono što bi tu trebalo zapravo istaknuti je da će na mjesto potpredsjednika Sabora umjesto Milanke Opačić biti predložen Siniša Hajdaš Dončić.

Izmjena ima dosta pa bih sačekao konačnu odluku kluba zastupnika koji donosi tu odluku, rekao je član Predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević.

Dodao je i kako “dužnosti u Saboru pripadaju stranci, a mandati zastupnicima te da je prijedlog Predsjedništva bio da se te dužnosti preraspodjele”.

“To je obračun s kritičarima, čisti revanšizam, no bez obzira na smjenu ja ću i dalje govoriti da je stanje u stranci loše. I da je glavni krivac za to Davor Bernardić.

Kada je Zoran Milanović došao na čelo stranke, rejting stranke je porastao. Kada je Plenković došao na čelo HDZ-a rejting stranke je porastao. Jedino nama kada je Bernardić došao na čelo stranke rejting je pao i stoji na 22 posto”, rekla je Opačić.